Hårdvaxoljat trägolv

Behandla trägolv i Uppsala

Vi behandlar ditt trägolv

Behandling av trägolv innebär att någon typ av produkt appliceras för att förbättra golvets utseende och tålighet. Ett behandlat golv har starkare skydd mot yttre påfrestning men är också enklare att hålla rent och kräver mindre underhåll än ett obehandlat trägolv.

Vilken typ av behandling som rekommenderas beror helt på vilket golv du har, vilken typ av belastning golvet utsätts för samt vilket resultat du önskar rent utseendemässigt. Vanliga golvbehandlingar är olika typer av olja och lack. En trägolvsolja ger en naturlig känsla och djupare färgtoner, lack ger en hård yta som är enkel att rengöra och som skyddar effektivt mot repor och slitage.

Behandla trägolv

En golvbehandling är avgörande för att skydda, bevara och förbättra trägolvets utseende och hållbarhet över tid. Att utföra en golvbehandling kan ses som en investering som bidrar till att skapa en vacker och funktionell miljö i ditt hem eller dina företagslokaler.

Att behandla trägolv innebär att applicera någon typ av produkt som ger golvet ett förbättrande utseende och en skyddande yta. När vi pratar om behandling av trägolv syftar vi på olika typer av ytbehandlingar. De vanligaste ytbehandlingarna inkluderar lack eller någon typ av olja och appliceras för bästa resultat på ett nyslipat golv.

Ytbehandlingar för trägolv

Lack
Behandla ditt trägolv med lack för ett slitstarkt. Lack lämnar ett ljust och fräscht resultat och en glansig yta som är enkel att hålla ren och samtidigt skyddar golvet mot repor, fläckar och fukt.

Hårdvaxolja

Efter behandling med hårdvaxolja får ditt golv en matt yta med en vacker träkänsla. Hårdvaxoljan framhäver träets naturliga karaktär och behåller dess autentiska utseende. Oljan tränger in i träet och bildar en skyddande barriär mot yttre påfrestning.

En variant av hårdvaxolja är en LED-hårdvaxolja som med hjälp av speciellt LED-ljus torkar inom bara några sekunder. Den här oljan gör det möjligt att använda golvytan nästan direkt efter behandling till skillnad från vanlig hårdvaxolja som tar ganska lång tid på sig att torka.

Underhållsolja

Underhållsolja används för skötsel och underhåll av oljade och hårdvaxoljade trägolv.

Här hittar du mer information om våra trägolvbehandlingar.

Kostnadsfri offert på golvbehandling

Vill du veta mer om våra golvbehandlingar, eller är du intresserad av en kostnadsfri offert på behandling av ditt trägolv? Tveka inte att kontakta oss! Vi är experter på trägolv och hjälper dig att välja lämpliga behandlingar för just ditt golv utifrån det resultat du vill uppnå. Tillsammans hittar vi lösningar som passar både ditt golv och din budget.


Tidigare utförda golvbehandlingar

Du kan alltid se fler av våra referensprojekt på vår Instagram.

Ytbehandlade trägolv

Slipat och behandlat grangolv

Gammalt grangolv med härdlack slipas och behandlas med Floorcoat vitsåpa.

Olika golvbehandlingar

Trägolv behandlade med olika sorters ytbehandlingar.

Funderar du på att göra om ditt golv?


Kontakta oss idag för kostnadsfri offert!