Trägolv av hög kvalitet

Trägolvsbehandling

Ge ditt trägolv en behandling för att skapa ett bättre skydd, förbättra golvets utseende och öka hållbarheten. En trägolvsbehandling inkluderar vanligtvis rengöring, slipning och applicering av någon typ av behandling, så som lack, olja eller vax som förseglar träet och ger skydd för golvets yta. Ett behandlat trägolv blir även lättare att underhålla då det blir enklare att hålla rent och svårare att slita.

Olika typer av behandling:

  • Lack – En slitstark behandling som ger ett ljust och fräscht resultat
  • Hårdvaxolja – Ger en matt yta och lämnar en vacker träkänsla
  • Led hårdvaxolja – Inflytt direkt efter behandling
  • Underhållsolja – Ger det oljade golvet ett nytt liv
  • Floorcoat woodcover lack – Ger en nyslipad och obehandlad look

Vill du veta mer om trägolvsbehandling? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Lack till trägolv

Lack

Golvlack lägger sig ovanpå träet och skapar en skyddande yta. Lack är det mest slitstarka alternativet när det gäller ytbehandling av golv och finns i många varianter lämpade för olika belastning. Nästan alla typer av trägolv kan behandlas med lack. Lacket finns i olika utföranden och anpassas efter vilken känsla som eftersträvas, till exempel känslan av obehandlat trä, mörkare infärgning eller olika glansgrad.

Trägolv oljat med hårdvaxolja

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja impregnerar träet samtidigt som det skapar en skyddande yta. Hårdvaxolja har hög slitstyrka och skapar ett bra skydd mot vatten och spill, vilket gör den lämplig att använda i kök och hall. Utseendemässigt påminner hårdvaxoljat golv om oljade golv. Beroende på glansgrad kan golvet se nästan obehandlat ut eller ge en glansigare yta. Behandlingen kan kombineras med en pigmenterad olja för att ge träet en annan nyans.

Trägolv behandlas med led olja

LED-Hårdvaxolja

LED-Hårdvaxolja är en typ av hårdvaxolja med en särskild molekylär bindning som med hjälp av en särskilt utvecklad LED-teknologi härdar omedelbart i samband med applicering. Fördelarna med den här typen av hårdvaxolja är att golvytan kan nyttjas direkt efter behandling till skillnad från en vanlig hårdvaxolja med upp till 24 timmars torktid. LED-Hårdvaxolja har samma skyddande och impregnerande egenskaper som vanlig hårdvaxolja.

Underhållsolja för trägolv

Underhållsolja

Olja tränger ner i träet, täpper till porerna och bildar på så vis ett skydd mot slitage och fukt samtidigt som det låter golvet andas. Olja bidrar till ett varmt och levande trägolv och framhäver träets färg och ådring, du kan även välja en pigmenterad olja för att ändra nyans på golvet och skapa en helt annan känsla i rummet. Ett oljat trägolv måste underhållas regelbundet, särskilt i början för att så snabbt som möjligt uppnå en mättad och smutsavvisande yta. Hur ofta du behöver underhållsolja varierar mellan varje och vart tredje år beroende på golvets ålder och slitagenivå.

Floorcoat Woodcover behandling för trägolv

Floorcoat woodcover lack

Vi arbetar gärna med Floorcoats produkter då de levererar den höga kvalitet vi eftersträvar. Floorcoat woodcover är ett lack som lämnar golvet med en nyslipad och obehandlad look.

Funderar du på att göra om ditt golv?


Kontakta oss idag för kostnadsfri offert!